Bejegyzett kötvény

nem biztosított.

Tábornok

A megjegyzések értékpapír , amelynek átruházhatóságára a design, mint egy hordozó dokumentum ( bemutatóra kötés ), Papír ( Order kötés ) vagy név papír (regisztrált kötés) annak kibocsátója a kötvény feltételeinek szabályozása. Az átruházhatóság befolyásolja az értékpapírok forgalomképességét , amely a legalacsonyabb a bejegyzett értékpapírok, például a bejegyzett kötvények esetében. Mivel a hiányzó piacképességét, csak alkalmas , mint egy befektetési célú ingatlan az intézményi befektetők .

A bejegyzett kötvények pénzügyi termékek , de nem pénzügyi eszközök .

Jogi esetek

, feltéve, hogy nem szándékosan vagy súlyosan gondatlan tudatlansággal jár el. megnevezett személy, vagy olyan személy, aki a megbízások teljes sorozatán keresztül képes azonosítani magát, amelyet a tanúsítvány kibocsátójára kell visszavezetni.

Eladhatóság

A regisztrált kötvények nem lehet kereskedni a készlet csere, mert a tulajdonos a papír nem jogosult gyakorolni a dokumentált jobbra. Mivel nehezen átruházhatók, a bejegyzett kötvények nem alkalmasak tőzsdei kereskedésre . A tőzsdei kereskedés megköveteli az értékpapírok forgalomképességét, amely a rendelkezésre álló értékpapírok (bemutatói kötvények) és a névre szóló részvények számára mindig rendelkezésre áll, ha utolsó átruházásuk - és csak ez - üres engedményezéssel rendelkezik ; A bejegyzett kötvényeket nem említik a frankfurti tőzsde feltételei . A nyilvántartásba vett kötvények esetében nem szerepel üres engedményezés, vagy kifejezetten kizárt, mert a kibocsátó egy későbbi átutalást megnehezíteni akar, vagy akár megtiltja a bejegyzett kötvény választott formáját. Ha egy későbbi átruházás nem zárható ki, a kibocsátó választhatja a bemutató vagy a kötvény formáját.

A piacképesség a kötvények számviteli kezeléséről is dönt. A bejegyzett kötvények még akkor sem tartoznak a forgalomképes értékpapírok közé, ha a hordozói kötvények átruházásával jöttek létre ( BGB

).

vásárolják meg .

Könyvelés

A bejegyzett kötvényeket általában csak könyvelő befektetők szerzik be, különösen a biztosító társaságok és más intézményi befektetők. Míg a hordozói kötvényeket értékpapírként számolják el, a bejegyzett kötvényeket követelésekként könyvelik el , mert a bejegyzett kötvények nem számviteli szabályozás értelmében értékpapírok. A külön közzététel oka hosszú távú jellege és helyettesíthetetlensége .

A bankfelügyeleti törvény szempontjából a bejegyzett kötvények (a banki mérlegben ) nem tartoznak a pénzügyi eszközökhöz , ezért nem tartoznak az alapul szolgáló eszközökhöz sem .

A bejegyzett kötvények típusai

  1. Eberhard Schwark: Tőzsdei törvény. 1994, 36. §, 11. pont, és BFH , 1989. február 1-jei ítélet, Az.: II R 128/85, BStBl. 1989 II 348. o. = BFHE 155, 563
  2. Frankfurti Értéktőzsde, a frankfurti értéktőzsde ügyleteinek feltételei, 2009. április 15
  3. BFH, 1989. február 1-jei ítélet, Az.: II R 128/85, BStBl. 1989 II 348. o
  4. Jörg M. Hipp: IAS / AFRS a biztosító társaságok számára. 2007, 99. o.
  5. BaFin 2009. február 10-i adatlapja az engedélyezési követelményekről a KWG 32. cikk (1) bekezdésének megfelelően, 3. o.
  6. a BGB (1) bekezdés 2. mondatának hatásával
  7. a BGB 409. § (1) bekezdés 1. mondatának hatásával
  8. Michael Hippler, A kötvények könyvelése a biztosítótársaságok éves pénzügyi kimutatásaiban , 1998, 25. o
  9. Kérjük,